DrinkWater !!

hangya.png

 

Hogyan igyunk több vizet?

1. Nincs többé szénsavas,színes,cukros ital

Amint elkezdesz napi 3-5 pohárral (3dl/pohár) inni mentes vízből, azt fogod észrevenni, hogy már nem is kívánod annyira a buborékos és a cukros üdítőt.

2. Legyen egy üveg víz a közeledben

Ha a közeledben, egy karnyújtásnyira van minden esetben egy üveg víz, sokkal többször fogsz érte nyúlni.

3. Minden pisilés után kötelező inni egy pohárral

Egy post it-et ki is ragaszthatsz a mosdóhoz, hogy kézmosáskor mindig eszedbe jusson, hogy a következő állomás a konyha.

4. Nyomtass ki és vezess folyadéktáblázatot

Csináld ezt egy egész hónapig és utána már meglátod, rutin lesz. Napi bontásban érdemes vezetni. A minimum a napi 1,5 L ami természetesen úgy jön ki a legoptimálisabban ha 5 * iszunk 3dl - t. Később, amikor már hozzászoktunk mehet a napi 3 L , ami csupán annyit jelent hogy vagy az ivások gyakoriságát, vagy pedig az egyszerre elfogyasztott víz mennyiséget duplázzuk meg.

5. Állítsd be a telefonod, hogy óránként csipogjon vagy letölthetsz erre külön applikációt is magadnak

Amikor csipog, vagy netán kortyoló hangot ad ki a készülék, akkor igyál egy pohárral. Tudom, bénán hangzik, de működik! IGYÁL !!

6. Gyümölcs(jég)kocka

Meghámozva, felkockázva a lime, alma vagy a narancs remekül helyettesíti a jégkockát, de kapható mirelit málna és mindenféle erdei gyümölcs is ami finom ízt és szebb látványt kölcsönöz a natúr mentes víznek.. Dobjuk őket a poharunkba. Kiolvadva remekül fogyaszthatóak benne gyümik és a hideg bármikor jól jön.

7. Pozitív megerősítéssel kezd a napodat

Írd le egy papírra, hogy miért akarod, hogy meglegyen a napi szükséges vízbeviteled. Ha kell apró kis büntiket is bevezethetsz magadnak, hogy amikor a célt nem teljesíted részesülj némi motivációban ..

8. Ha úton vagy és épp kellemes sétát tartasz, ne hagyd ki soha az ivókutakat

Nem csak a hétvégi kirándulásokra gondolok .. A városban is van bőven ivókút! Csak ,hogy 1 példát hozzak : Gellért - hegy Filozófusok kertje !! Citadella !! Igyál egy-két kortyot ha arra jársz. :)

9. Szállj versenybe

Fogadj családoddal,barátaiddal, munkatársaiddal, hogy ki iszik aznap több vizet. A vesztes 100 forintot fizet az aznapi nyertesnek.

10. Legyen nálad  1,5 liter víz amikor munkába indulsz

Addig ne indulj haza, amíg van az alján akár egy korty is ..

11. Használj szívószálat

szivoszal.jpg

 

Szívószállal sokkal többet iszunk, nagyobbakat kortyolunk. Tegyél mindenki poharába egyet - egyet. :)

12. 2 pohár víz evés előtt a karcsúság egyik titka

Ha két pohár vízzel kezded az evést, hamarabb lesz telítettség érzésed, így nem csak a víz háztartásod áll helyre, vagyis végre nem leszel dehidratált és még a diétádat is fájdalommentesen támogatja.

13. A MŰANYAG flakont cseréljük ÜVEG palackra

Bárhol beszerezhető egy szép kialakítású 1 L vagy 0,5 L üvegcse amit könnyen után tölthetünk bárhol - bármikor. Ha várakozunk (bank, utazás,posta) , igyunk belőle és frissüljünk fel!

14. A forró víz formái

Igyunk forrót, de ne csak a tea és a kávé jusson az eszünkbe.. A koffein valójában megfosztja tőled a vizet (vízhajtó). A forró víz fogalma inkább leves formájában merüljön ki! Számos variáció lehetséges :)

15. TV és MOZI tiszta vízzel

Ha a TV nézésnél egy kis trükkhöz folyamodunk, akkor a kezünkben tarthatunk egy üveg vizet. Mivel tartanunk kell, gyorsan el fogjuk fogyasztani! :) Manapság már a mozikban is könnyen kérhetőek még a menük is MENTES VÍZzel!! :)

16. A hidratált bőr titka a VÍZ

A kristálytiszta víz a legjobb szépségápolási kellék!!!! Mossunk minden nap bő vízzel arcot reggelente és esténként pedig merüljünk a kádba, finom habok,illóolajok, fürdősók kíséretében. :) hmm ..

17. KEDVENCEINK

Nem csak a nagy melegben van nagy szükségük több folyadékra, hanem akár egy hosszabb fárasztó séta közben is. Figyeljünk rá, hogy mindig finom friss hideg vizük legyen, nem csak otthon a tálkájukban , hanem bizony sétáltatáskor is a hátizsákunkban egy kis tál és egy üveg vizecske. !!!!!

A forró méregtelenít

 

A 60 fok körüli víz mozgásba hozza a gyomor izmait, elősegítve a méreganyagok távozását a sejtekből. Megfrissül az anyagcsere. Kitágulnak a bőr pórusai, gyorsabbá téve a méregtelenítést.

Így csináld!

Minden reggel igyál egy pohár forró citromos vizet – még a reggeli előtt. A citromot mindig frissen facsard ki. Lehetőleg bio-citromot vásárolj, hogy a héját is bátran belereszelhesd az italba.

A langyos elveszi az étvágyat

 

Próbáld ki: csak a 30 fok körüli vízből vagy képes egyszerre nagyobb mennyiséget meginni, és utána jó ideig nem leszel éhes.

Így csináld!

Étkezés előtt 15 perccel (amilyen gyorsan csak tudsz) igyál meg legalább 3 dl langyos vizet. Ezzel étkezésenként 104 kalóriával fogsz kevesebbet enni, mint egyébként...

A hideg segíti a kalóriák elégetését

 

Egy pohár 8-10 fokos víz 3 százalékkal növeli az anyagcserét. A folyamat az ivás után 10 perccel indul be, és kb. 30 percig tart. Ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a víz felmelegedjen testhőmérsékletűre. Ehhez pedig energiát kell nyerni – a zsírsejtekből.

Így csináld!

Igyál napközben legalább 5 alkalommal egy-egy pohár hideg vizet 2 decihez 2-3 jégkockát is tegyél!

Fogyasztó falatok:    ZÖLDSÉGEK & GYÜMÖLCSÖK

 

Mikor miből mennyit fogyassz

Reggeli előtt               Citromos forró víz

10 órakor                    2 dl hideg

11 órakor                    Egy adag fogyi-falat

12 órakor                    3 dl langyos víz

12 óra 15 perckor        Ebéd max. 400 kalória

14 órakor                    2 dl hideg

15 órakor                    Egy adag fogyi-falat

16 órakor                    2 dl hideg

17 órakor                    2 dl hideg

18 órakor                    3 dl langyos víz

18 óra 15 perckor        Vacsora, max. 400 kalória

3 hónap alatt 7 kiló mínusz